Islam - Kur'an Časni - Bujrum!

Dobrodošli na blog

11.06.2016.

Bujrum!

Hvala Allahu Gospodaru svjetova 
 onako kako to i dolikuje njegovoj plemenitosti i veličini, mir neka je na sve njegove poslanike i robove sa kojima je On zadovoljan. 
 Braćo i sestre u islamu, ukoliko ste od onih insana koji su pokušavali da uče arapski isključivo iz želje za razumijevanjem Kur'ana časnog, ili ste od onih koji bi probali to naučit al' ste čuli kako to i nije baš lako pa oklijevate da se upustite u to, mislite da niste u stanju to savladati, ili ste od onih koji su probali na razne načine postići to pa odustali, bilo vam teško, čak i vaši učitelji digli ruke od vas, ili ste od onih koji smatraju da je to teško postići da za to trebate ipak biti pametniji:), ili ste od onih koji su bili na raznim kursevima arapskog al nije vam išlo, niste bili u stanju puno toga razumjeti od alima koje ste slušali, ili ste od onih koji bi dali sve dunjalučke titule u zamjenu da budete u stanju razumijevati Njegovu riječ sa izvornog arapskog, ili ste od onih koji uče arapski ali ste razočarani svojim progresom, osjećate da tu nešto ne štima, ili ste od onih kojima fali više konekcije između onog što učite(arapski) i Kur'ana i taj vas nedostatak razočarava, demorališe,  ili ste od onih koji bi mogućnost razumijevanja Kur'ana u tajnosti(da ljudi ne znaju da razumijevate Kur'an) uvijek stavili ispred mogućnosti sticanja zvanja hafiza koji ne razumijevaju što uče(znam, zvuči primamljivo, hafiz:)), i na kraju,  ili ukoliko ste od onih koji istinski vjeruju da Allah daje znanje onome kome On hoće a ne mi ljudi, i da se to znanje ne nalazi samo u medresama, onda bi vam preporučio da mi se obavezno javite, želim da vidim koliko bi vas bilo zainteresovanih, i možemo li se kako izorganizirat' da uz Allahovu pomoć vaš status po pitanju razumijevanja Kur'ana promijenimo. 
 Pojašnjenje: 
 Allah mi je, neka Mu je neizmjerna hvala, ukazao na način učenja jednostavan i lagan, kojim svi vi možete insaAllah postići svoj cilj, i ono najvažnije, takav način učenja arapskog vas drži stalno u konekciji sa Kur'anom časnim, a progres koji imate je extra vidljiv, što je dobro za vaš elan, tj. moral da nastavite dalje. Metod sam jednim dijelom razvio, može se to još bolje i kvalitetnije razviti, ja to radim u hodu tako reći, isprobao sam ga djelomično na insanima koji su daleko od knjige i navike učenja, i mogu vam slobodno reći; zaboravite da ikako i mislite da ne možete postići svoj cilj tj. razumijevanje Kur'ana sa arapskog. Mišljenja sam da se okoristiti mogu svi ako Bog da, od dijeteta do starca. Znajte da je to više stvar vaše volje i ustrajnosti, nego vaših nekih intelektualnih sposobnosti. Da vam kažem, čak i vi koji ne znate ni harfa u arapskom ovim metodom dolazite u obzir. Ne samo da ćete učiti arapski nego će i vaše znanje o onom u Kur'anu uporedo rasti. Vrijeme i trud koji će vam trebati, vjerujte, ne može se ni uporediti sa onim koji vam treba ako učite klasičnom dosad poznatom metodom. 
 Onima kojima Allah omili ovo nek se jave na moj email insanba@gmail.com , 
 Selam, we rahmetullahi we berekatuh!

<< 06/2016 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930